dijous, 29 de desembre del 2011

Taxonomia de Bloom

En aquesta activitat hem de relacionar aquest esquema de la taxonomia de Bloom amb diverses activitats del semestre. A continuació adjunto la imatge del esquema i tot seguit una petita explicació.

Veiem que en l'esquema per arribar a l'apartat de crear has de passar per d'altres com recordar , comprendre , aplicar etc .. I que cascuna d'aquestes paraules clau té uns verbs. a continuació faré referència a cascuna de les paraules clau , escollint algun verb i relacionant-lo amb alguna eina o programa que haguem utilitzat durant el semestre a la classe de Gitic.

En primer lloc parlaré del verb " Recordar " i en aquest hem centro en els verbs "buscar , marcar llocs preferits , i bookmarklet ". En aquest cas sens dubte podem parlar del magnific programa Pearltrees que és un marcador social que consisteix en buscar , cercar , compartir tot tipus de webs interessants entre d'altres usuaris, i on pots crear el teu arbre sobre el tema que vulguis i afegir " perles " que son diverses pàgines que parlin sobre aquest mateix tema i finalment agregar les pàgines a través del bookmarklet.

En segon lloc el verb " Compendre" on hem quedo amb els verbs " fer periodisme a través del blog , etiquetar , comentar , anotar ".Com no en aquest cas hem centro en les xarxes socials i mes concretament amb el twitter el que he descobert gràcies a l'assignatura i no m'arrepenteixo , ja que és una font molt potent de informació que hem permet convidar la meva vida personal amb la feina i el món exterior i estar al dia de tot i fer aquest "periodisme" del que m'interessa des de una sola pàgina.

En tercer lloc el verb " Aplicar " amb els verbs "cargar , editar , compartir " on es inevitable parlar del Blog , eina que estic fent servir ara mateix i que m'ha servit d'ajut i complement per a fer un seguiment i preparar-me l'assignatura. Sens dubte el blog és una eina molt útil per a compartir , editar i carregar tota aquella informació que t'interessi sobre un tema. I pots fer un seguiment molt acurat ja que la majoria del blogs es centren en un tema en concret.

En quart lloc parlar del verb  "Analitzar" on he escollit els verbs "comparar , organitzar , trobar ,estructurar ". I hem centro amb el Google Reader o el Mister wong , ambdós llocs on guardo les meves preferències i els marcadors socials que m'interessen , per exemple al google reader uc comparar , organitzar i trobar les notícies que més m'interessen i al Mister wong  també puc organitzar i estructurar les pàgines que més m'interessen.

En penúltim lloc el verb " Evaluar " amb els verbs " publicar , jutjar , revisar , col·laborar , participar. I em remiteixo a la informació d'abans sobre el Blog i el Twitter ja que ambdós son xarxes socials que et permeten difondre informació però sobretot comparar , documentar-te , jutgar la informació , participar i etc...

I per últim el verb " Crear " on hem quedo amb la majoria dels verbs ja que en aquesta assignatura si hem aprés una cosa és a crear , dissenyar , construir etc .. i sobre el funcionament d'aquest. Per exemple tant el Blog , twitter que va ser del primer que vam fer vam haver de crear comptes , també documents de tot tipus amb el Google també a crear llocs on guardar les nostres preferències , també crear llocs on estructurar tota la informació i finalment crear programes d'animació. Així doncs en aquest últim punt podríem posar des de els documents de google fins al Scratch , donant-nos compte que nosaltres mateixos hem assimilat la majoria dels conceptes.


Per finalitzar ampliar aquest últim punt dient que fent aquesta última tasca que és demanava al blog m'he donat compte que en només un semestre hem assolit molts conceptes nous i un grau molt important en l'utilització de les TIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada