dijous, 1 de desembre del 2011

Mapa d'aprenentatge Educat 2.0

PEALTREES

" un lloc on organitzar , descobrir i compartir tot el que vulguis a la web "


Es defineix com un marcador social , que tot i que ja existeixen molts , es presenta com una alternativa interessant i moderna : un servei gratuït anomenat Pealtreees

Aquest pren el concepte de marcador social per exposar-lo d'una manera molt visual. La idea bàsica d'aquest programa és que considera cada pàgina que emmagatzem com a una perla que podem guardar agrupant-la juntament amb d'altres “perles “ més grans. Així tot el que emmagatzem es mostrara en forma d'arbre, expandint cada “branca” amb totes les seves perles. Aixi fent clic en una , podrem veure en una finestreta una revisualització de la pàgina.

La organització de les perles és molt intuïtiva ja que podem arrestrar-les i retocar-les fàcilment. El servei , com no , té funcions socials : pots connectar-te amb d'altres usuaris o simplement veure el que ells han guardat i traslladar les perles que t'interessin al teu compte. També pots compartir les perles que trobis o les teves pròpies a traves de Facebook i twitter , i pots posar en el teu blog el teu arbre de perles per que qualsevol pugui veure-ho.

Un altre funció interessant que permet és integrar el servei amb la teva conta twitter , de manera que tot enllaç que enviïs per allà es converteixi automàticament en una perla o que tota perla que creiïs es twitegi sola.

Disposa d'extensions de Firefox i Chrome, d'un plugin d'Internet Explorer i d'un bookmarklet perquè puguem emmagatzemar i consultar més ràpidament les nostres perles.
Realització de la pràctica :

El Jorge , professor de l'assignatura ens va explicar l'activitat a realitzar , ens presentava el Pealtrees com una alternativa a un Cmaptool amb la diferència de que en aquest realitzem un arbre amb perles on cadascuna d'aquesta és un marcador que nosaltres escollim i en aquesta està una pàgina web que nosaltres volem. Primer vam entrar al Blink V2 i vam llegir l'activitat , tot seguint vam enregistrar una conta i la vam connectar amb el Twitter. Tot seguit vam començar a realitzar el nostre arbre centrat en la web 2.0 on vem enganxar perles relacionades amb el tema i vam fer ús de Bookmarklet a les pàgines relacionades i del nostre interès
Tot seguit us penjo la imatge del meu mapa d'aprenentatge:


Educat 2.0 and materials de fomració in (nuriarubi)


Penso que aquesta eina és una de les més útils i no vaig dubtar de utilitzar-la en el treball de publicació digital i penso que és interessant navegar per el Pealtrees perquè es poden trobar usuaris que tenen perles amb pagines web molt interessants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada